Fritidsbanken blev Årets Peppare

– Vi är glada för att Fritidsbanken fick priset av Generation Pep för att det sätter fokus på hur vi kan få fler att röra på sig och vara aktiva. Att det blev just Fritidsbanken är inte alls förvånade. Konceptet är ju genialt och ligger helt i tiden med smart återbruk.

Det säger Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef på Östergötlands idrottsförbund, som är huvudman för Östergötlands Fritidsbank som ligger i Klockaretorpet. Fritidsbanken ingår i ett samarbete som Östergötlands idrottsförbund har med Norrköpings kommun,  Norrköpings Idrottsförbund och Hyresbostäder.

– Vi vet att fler kommuner är på gång och jobbar med förutsättningarna för att öppna fler. Förhoppningen är att vi inom några år har en Fritidsbank i alla tretton kommunerna, berättar Kristin.

Juryns motivering till varför Fritidsbanken fick priset Årets Peppare 2020:

Med stort engagemang och en tydlig målbild har dom på några år blivit en naturlig del i människors vardag och en kraft som gör skillnad i samhället.
Deras engagemang bidrar till att öka förutsättningarna för en jämlik hälsa och till att fler hittar till rörelseglädje.
Genom nära samarbete med det lokala föreningslivet får nya grupper möjlighet att hitta till olika idrottsföreningar på ett naturligt sätt.
Tack vare en dröm om att göra skillnad, föds idag nya drömmar runt om i hela vårt land.

Här kan du läsa mer om Fritidsbanken

Här är nyheten om utnämningen från Idrottsgalan:

 

 

Publicerat: 30 januari, 2020 Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum Faktaansvarig: Matti Leijon