Inför The Active day: Hur kan innovation revolutionera våra liv?

Den digitala revolutionen har förändrat våra beteenden. Vilka komponenter och färdigheter behöver vi i framtiden för att skapa hållbarhet? Och hur kan innovation och digitaliseringen revolutionera våra liv?

Niklas Huss är innovationschef på Länsförsäkringar med lång erfarenhet av att driva och stödja digitaliserings- och transformeringsprojekt i stora organisationer. Nu kommer han till Linköping och The Active day för att prata om hur vi skapar en innovativ och hållbar förändring för att möta framtidens behov.

– Vi behöver ett mindshift, säger han. I bransch efter bransch inträffar stora förändringar när nya affärsmodeller och ny teknologi gör framsteg. Det skapar möjligheter för alla typer av företag och organisationer, leder till nya sätt att arbeta och öppnar dörren för ett nytt ledarskap. Men för att lyckas med innovation och transformation i en snabbrörlig värld krävs mod och förmågan att tänka nytt, framförallt i traditionella organisationer.

I sin föreläsning delar Niklas med sig av framgångsfaktorer i att driva hållbar förändring.

– För att identifiera nya insikter och ett lärande i hela organisationen utförs innovationspiloter tillsammans med kunder, experter och medarbetare under cirka sex månader. På detta sätt skapas transparens, delaktighet och lärande i hela organisationen men även utåt mot kund, säger Niklas.

Under föreläsningen kommer han att visa exempel på olika innovationspiloter som bland annat berör hur vi kan skapa fysisk och psykisk hälsa.

Innovation Week arrangeras under vecka 45 i Östergötland och The Active day är ett nytt inslag för i år. Under samlingsrubriken ”Utmaningsdriven innovation för rörelse” kommer flera föreläsare att inspirera under tisdagen. Niklas Huss är en av dem.

Läs mer om The Active day och gå in här och anmäl dig.

Publicerat: 11 oktober, 2019 Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum Faktaansvarig: Matti Leijon